otteluennakko

H.K.H. - HC Vantaa

10.3.2019

Lähtökohdat:

H.K.H. kävi ryöstämässä 4-5 vierasvoiton sarjan avausottelussa ja pääsee nyt kotonaan yrittämään sarjan katkaisemista ja paikkaa finaalissa. Ottelu oli tasaista vääntöä, jossa pienet virheet ratkaisivat ja samaa on odotettavissa tänäänkin. Ottelun tarkkoja tilastoja ei ole saatavilla, sillä ilmeisesti kotijoukkue otti lopputuloksen niin raskaasti ettei halunnut kolmannelta erältä ottelutapahtumia enää jälkipolville kirjata. ;)

Kysymyksiä:

H.K.H.

• Täysi 60 minuutin pelaaminen? H.K.H. ei kyennyt sarjan avauspelissä pelaamaan koko 60 minuuttia omalla tasollaan ja vastustaja pääsikin toisinaan liian helposti hyökkäyksiinsä. Tänään ei hetkittäisiinkään lepsuiluihin ole selkä seinää vasten pelaavia vantaalaisia vastaan varaa. Pystytäänkö säilyttämään pelin taso korkeana koko ottelun?

• Jäähyt. Ekan matsin kahteen ensimmäiseen erään jäähyminuutit 8-4 klupille, joka määrällisesti ei ole kovin suuri, mutta kuitenkin tuplasti kaverin minuutit. Pienten marginaalien peleissä nuo pienet erot voivat olla ne ratkaisevat, joten turha antaa vastustajalle turhia yv-mahdollisuuksia.

HC Vantaa

• Maalivahtipeli. Runkosarjassa tasainen 88-89% torjuntatyöskentely vielä vei joukkueen kärkikahinoihin, mutta pudotuspeleissä tolppien välissä pitää onnistua paremmin. Löydetäänkö maalivahtiosastolta se huippuvire vai pitääkö hyökkäyksen yrittää paikata ja voittaa ottelu?

• Puolustuspeli. Joukkueella näytti (sen mitä hallin ”hieman” likaisen päätypleksin läpi näki) olevan vaikeuksia pitää oman maalin edustaa puhtaana. Pudotuspeleissä tällainen lepsuilu kostautuu armotta, kuten eilenkin lopputulos taululla kertoi. Siivoaako tänään puolustus oman maalinsa edustan paremmin, vai siivotaanko jäältä rantaleluja?

Veikkaus:

HC Vantaa tulee otteluun kovalla sykkeellä mutta kotijoukkue kestää rynnistyksen ja mahdollisen fnaalipaikan tuoman paineen. Tasaisissa merkeissä mennään jatkoajalle, jota enempää ei vantaalaiset tällä kaudella kiekkoa pelaakkaan. H.K.H. siis finaaliin!