top of page

otteluennakko

H.K.H. - KJT Haukat

24.2.2019

Lähtökohdat:

Runkosarjan viimeisessä ottelussa haetaan pudotuspelien avauskierroksen ottelupareja. KJT Haukkojen sijoitus on joko viides tai kuudes, kotijoukkue sen sijaan voi voitolla varmistaa kolmannen sijan, edellyttäen että voitto tulee varsinaisella paliajalla. Jopa kakkossija on vielä mahdollinen, mutta sen saavuttaminen ei ole pelkästään omissa käsissä.

Kysymyksiä:

H.K.H.
 

  • Haukka-peikko? Kauden aikaisemmat kohtaamiset ovat menneet vierailijoille 0-2, joten nyt pitäisi se voitto kairata senkin vuoksi. Lisäksi vastassa on potentiaalinen puolivälierävastustaja, joten siltäkin kannalta voitto olisi suotava.

 

  • Maalipaikkojen tuhlailu. Kolmessa edellisessä ottelussa, vaikkakin ne voittaen, joukkue on laukonut 156 kertaa tehden 13 maalia, eli 8,3% vedoista päätyi maaliksi asti. Tämä on selvästi alle joukkueen koko kauden keskiarvon ja vielä enemmän alle koko sarjan keskiarvon, joten saadaanko tähtäimet kohdilleen ennen kauden tärkeimpiä pelejä?


KJT Haukat
 

  • Puolustaminen? Viimeisessä neljässä ottelussa omiin on mennyt 26 maalia, eli 6,5 maalia ottelua kohti. Joukkue on toki voittanut kaksi noista neljästä pelistä, mutta yleensä pudotuspeleissä löysä puolustamine tarkoittaa pelien pikaista loppumista. Saako joukkue oman päänsä tilkittyä?

 

  • Kokoonpanon aukot? Joukkue on viime otteluissaan ollut pakotettu lähtemään hieman kevennetyllä materiaalilla peleihin, joka on varmasti osaltaan vaikuttanut pelaamiseen. Saako joukkue nyt täyden miehityksen jäälle vai pelataanko pudotuspelipaikan jo varmistuttua varman päälle eikä peluuteta puolikuntoisia pelureita pleijareiden kynnyksellä?


Veikkaus:

Kummallakin joukkueella on vielä panosta pelissä, joskaan mitään pakkovoittoa ei kummallakaan enää ole tarvis tavoitella. H.K.H. aloittaa puolivälierät kotonaan ja KJT Haukat vieraissa, ainoastaan vastustajat ovat vielä hakusessa. Siltikin pudotuspeleihin olisi mukavampi lähteä voitto alla, joten surffailua jäällä on turha odottaa. Veikkaanpa, että kotijoukkue vie runkosarjan finaalin kahden maalin turvin. Toki isompikin marginaali sallitaan, ihan vaan pikku vinkkinä. ;)

bottom of page