top of page

playoff ennakko

H.K.H. - Tuuski

puolivälierät

Runkosarjan pelit

Runkosarjassa ottelut menivät tasaisesti, saldona yksi voitto, yksi tappio ja yksi jatkoaikavoitto. H.K.H. laukoi otteluissa huomattavasti enemmän, 131 kertaa Tuuskin 81 vastaan ja maalit menivät 15-12 H.K.H:lle.

Maalivahtipeli

Kumikin joukkue voi asettaa maalinsuulle veräjänvartijan, joka mahdollistaa ottelun voiton. Tuuskin Leppäsellä oli koko runkosarjan paras torjuntaprosentti (91,53%) vähintään 1/3:n otteluista pelanneista maalivahdeista. Samassa listassa H.K.H:n Kivinen (89,25%) oli kuudentena. Ja kun otetaan mukaan kaikki maalivahdit ottelumäärästä riippumatta, on HKH:n Pennasella vielä Leppästäkin kovempi prosentti (91,94%). Tuuskin Leppänen on ehkä yksilönä pelimäärää katsottaessa kovemmassa vireessä, mutta H.K.H:n maalivahtiosasto on kokonaisuudessaan tasaisempi eikä yhden torjujan huono päivä ole niin paha takaisku kuin vastustajalla.


Puolustus

Runkosarjassa H.K.H:lla oli tiukin puolustus, joka salli vastustajille ainoastaan keskimäärin 28,37 laukausta ja 2,89 maalia ottelua kohti kun sarjan keskiarvot olivat 41,72 ja 5,33.  Tuuskin puolustus antoi vastustajan laukoa keskimäärin 40,33 kertaa ottelussa päästäen niissä 4,67 maalia ollen pudotuspeleihin päässeistä joukkueista huonoin.


Hyökkäys

H.K.H. oli koko sarjan hanakoin laukoja ampuen 47,41 kertaa ottelussa, mutta maaleja joukkue teki kuitenkin alle sarjan keskiarvon 4,85 per ottelu eli 10,23%. Tuuski laukoi runkosarjassa selkeästi vähemmän, 40,78 kertaa ottelussa tehden keskimäärin 5,81 maalia, eli 14,26% laukauksista tuotti tulosta.


Yhteenveto ja ennustus

Kuten yleensäkin on pudotuspeleistä odotettavissa tiukkaa ja kovaa vääntöä. Kun ottaa huomioon H.K.H:n jo entuudestaan tiukan puolustuksen ja varsinkin jos Tuuskin Leppänen jatkaa loistavaa kevätvirettään tulee maalien tekemisestä hankala urakka. Mutta jos Leppäsen peli ei osu uomiinsa saattaa H.K.H:n hurjat laukausmäärät nopeastikin näkyä tulostaululla ruminakin lukemina. Ennusteessani lähden liikkeelle kuitenkin siitä vanhasta totuudesta, että hyökkäys voittaa otteluita mutta puolustus mestaruuksia. Niinpä H.K.H. vie sarjan otteluvoiton 2-1.
 

bottom of page